
Re: Maisto ruošimo receptai ir kitos gudrybės gamtoje
Praejusi savaitgali igyvendinau nuo pernai austa minti, kaip lauze issikepti kugeli.
Pirmiausiai reikalingas spizinis puodas su dangciu. Toki radau pas mama ir dar dengta emale.
Nuskutes ir sutarkaves bulves supyliau i puoda. Pridejau supjaustytas dvi zalias kiaules ausis, 3 kiausinius, apie stikline pieno ir pakepintus svogunus. Aisku druska, pipirai ir truputis smulkintu lauro lapu. Viska gerai ismaisiau ir keliais sluoksniais apsukau su folija, kad per dangti neapibiretu pelenu ir zemiu.
Lauza kurenom gera pusdieni ir nemaza, kad gerai ikaistu zeme. Iskases su kastuvu duobele viduryje lauzo idejau puoda ir uskasiau su zememis ir pelenais. Ant virsaus uzdejau dar kelis silpnai rusenancius nuodegulius.
Po 2 valandu puodas keliovo ant stalo. Pasak valgiusiu ir manes, kugelio skonis nerealus, tokio namuose neissikepsi.
