|
Dabar yra 2023-03-25 11:51
|
Autorius |
Žinutė |
adziukas
Veteranas
|
 Re: Įspūdžiai po žūklės
Kaip ir rasiau trali vali temoje, KasNors'o pagautas tik 1 karpiokas 10.600 kg. Daugiau si savaitgali kibimu Labanore nebuvo. 
_________________ www.adziukas.com
|
2010-10-03 16:20 |
|
 |
Ego
Naujokas
|
|
2010-10-03 23:26 |
|
 |
adziukas
Veteranas
|
Nutiko baisus dalykas. Penktadieni po pietu, kai jau buvau stipriai inikes i darbus paskambino Darius ir sako: Vaziuojam i Punia sezono uzdaryma padaryti. As atsisakau ir sakau, kad ne, po keletos sekundziu pokalbio apie nieka jis pakartoja savo pasiulyma vaziuoti, as vel atsisakau ir dar po keliu sekundziu pokalbio pasiulymas pakartojamas trecia karta. Si karta mano atsakymas teigiamas. Jauciuosiu visisku bevaliu zmogumi pries tokius pasiulymus, skaitau, kad esu labai niekam tikes. Taigi metu darbus ir su pleksniu zvejybai paruostom karpinem meskerem jau lekiu i bolida vardu "Golfas"  Dar keli reisai ir masina perkrauta, suniui vietos neliko, bet vargais negalais igrudu ant visu krepsiu. Kadangi Darius dar labiau veluos, tai Norfos siaubimo atrakcija tenka man. Pasisokinedamas su ratukais sumetu i juos produktus, atstoviu pries sventes budinga eile ir jau laukiu Dariaus ant Traku kelio. Garminas su Zbignevo vardu nurodo labai teisinga krypti ir bolidas sviesos greiciu lenkia visokius BMW Kadangi as niekada nebuves Punioje pas Kestuti, tai paskutinius kelis simtus metru palydi Dariukas. Ir vel viskas tekinom, mantos tampymas i vieta, meskeriu perrisimas i karpines ir t.t. Siaip ne taip iki 21 val. sugebam pamerkti boiliukus KAZKUR i vandeni. Toliau susipazinimas su tvenkinio savininku, karsta kava ir puikus bendravimas. Uzmetus meskeres i KAZKUR labai stebino tai, kad tai viena, tai kita pastoviai supypsedavo, bet normalaus vaziavimo nebuvo. Taip praejo ir naktis beklausant pypenimu. Rytine kava ir zinoma permetimas su paserimu. Po geros valandos pas Dariu pasigirsta pirmas "isvaziavimas". Pagal tai, kad vanduo tik 5 laipsniai, manem, kad karpiai bus labai vangus ir nesipriesins, deje Dariui teko pakovoti ir su apie 4,5 kg sverenciu veidroduku. Sumusam rankom ir toliau bandom suvylioti zuvi. Netrukus kitame krante pasirodo ir dar vienas ligonis, tai Giedrenas. Ranku paspaudimas ir jau tryse bandom zvejoti. Ilgai nelaukus dar vienas isvaziavimas, si karta garbe traukti karpi atitenka man.  Ir dar vienas panasaus svorio ~5 kg karpiokas patampa musu foto reportazo dalyviu. Taip per diena pagaunam 6 karpiokus, kur didziausias apie 6 kg. ir 1 karsiokas. Giedrenas jei neklystu taip pat pagavo 1 karpi ir 1 karsi. Vakare pakilios nuotaikos ir karstas kopustu troskinys su grobliukais uzpildo musu skrandzius. Laukdami dar kibimu pastebim, kad stipriai sumazejo pavieniai pypejimai, klausimas kodel? Atsakymo taip ir neradom, bet karpiu daugiau nepagavom. Zodziu sezonas uzdarytas su zuvimi ir sakyciau labai turiningai. Dekui Dariui uz kantrybe kurios reikejo, kad ikalbintu mane vaziuoti i zukle. Foto ir video siek tiek veliau.
|
2010-10-31 15:55 |
|
 |
giedrenas
Dalyvis
|
As pagavau 1 Karpeka 5.20kg ir 3 karosus ape 1.5kg 
|
2010-10-31 18:58 |
|
 |
Darius
LKA narys
|
Viso su adziuku sujaukinom apie 2 kg saldžių kukurūzų ir apie 10 saujų boilių: 1 sauja pjaustytų į adziuko žūklės zoną, kitos - į mano. Taip kad jaukinom labai saikingai. Karpiai dar stiprūs, tačiau iš mūsų, Giedrėno ir Loss laimikių galima spręsti, kad juda aktyviai tik mažiukai, stambesniems gal reikia prie pat burnos numesti. Labiausiai patiko adziuko harčio sriuba. Vyrai, vestuvių išvakarėse, penktadienį, didesnius šaukštus pasiimkit, pasaka Dėkoju adziukui už visą sezoną ir už šį sezono uždarymą  Laukiam video  , turėtų būti smagus... 
_________________ Šiame gyvenime yra svarbiausia padėti laimėti kitiems...kartu su mumis
|
2010-11-02 09:06 |
|
 |
Tomas LKA
LKA prezidentas
|
Sazanas su Kestu baige Punioje vienos dienos zukle. 27 kibimai, 20 krante. Vidurkis 8-9 kg. Didziausias beveik 13 kg.
|
2010-11-03 21:19 |
|
 |
adziukas
Veteranas
|
Vat skaitau ir galvoju, ar cia Remigijui sekasi, ar jis toje Punioje turi slapta ginkla? Suprantu, kad zvejyba ten ir zvejyba laukiniame ezere tai diena ir naktis. Skiriasi viskas, ir masalai, ir sistemos, ir zinoma taktika. Turiu prisipazinti, kad tokiose telkiniuose esu visiskai zalias ir dar reiketu ne viena hektara apkakoti, bet atsizvelgiant i tai, kad kitiems metams atrankines varzybos vyks tokiuose telkiniuose, tai ar pradeti mokytis, ar net nebandyti sudalyvauti atrankoje. To be, o not to be, stai kur klausimas. 
|
2010-11-03 21:44 |
|
 |
adziukas
Veteranas
|
Kiek as pazystu Remyga ir zinau apie jo zukles, tai jis tikrai ne is kelmo spirtas. Manau jis daugiau laiko praleidzia prie tvenkiniu tik todel, kad prie ju daugiau veiksmo, daznesni kibimai. Man pvz reikia gamtos, reik misko, reik malku, issikepti kugeli, ar kitka. O jei dar ir koks karpis uzkibo, tai isviso pasaka. Aisku as cia pagrazinau, karpi pagauti net labai norisi ir visada to siekiu, bet kartais zinau, kad sedziu ne toje vietoje, kur privaleciau, nes karpiai kitur, o sia vieta pasirinkau del gero privaziavimo, grazios gamtos ir t.t. Manau karpiu zukle kiekvienas isivaizduojam kitaip ir kitaip i ja ziurime. Cia tik pamastymai ir jokiu budu ne kazkokie priekaistai. 
|
2010-11-03 22:36 |
|
 |
giedrenas
Dalyvis
|
Remigijus pagavo viena karpy kuris svere 9.7 kg as pagavau kita kuris svere 10kg.
|
2010-11-21 20:00 |
|
 |
giedrenas
Dalyvis
|
As i PVA dejau sbs paletes maisyta su kombikormu ir trintais boiliais deepex vanile. Masalas deepex vanile ir tandemo medus, serem remigijau (sazano) maisytu pasaru.
|
2010-11-21 21:33 |
|
 |
Sigitas
Dalyvis
|
 Re: Bendri pokalbiai Ž Ū K L Ė S tema
Mano įspūdingiausia žvejyba Po nesėkmingo bandymo pasėdėti prie laukinio telkinio iš penktadienio įšeštadienį, sekmadienį neišlaikė nervai ir nutariau atsigriebti. Pasiskabinau Pykaičių tvenkinių savininkui Stasiui, pasiaiškinau apie žvejybos sąlygas,paklausinėjau, kuriame telkinyje didesnės žuvys ir nutariau pirmadienį bandyti laimę. Meškeres užsimečiau apie 9 val., žvejybą buvau nutaręs baigti 19 val, taigi 10 val. žvejybos. Pirmas kibimas nepraėjus nė valandai - 9,3 kg karpiokas krante, antras dar po valandos – 7,6 kg. Tada viskas nurimo. Bet aš labai džiaugiausi galvoju, kaip tokiai trumpai sesijai visai geras rezultatas. Bet pasirodo tai tebuvo įžanga į tikrą šou. Markeriu pasižymėjau tašką, pasišėriau ir pradėjau laukti. Po kokių dviejų valandų prasidėjo toks veiksmas, kokio gal būt nebeteks patirti. Kas keisčiausia man kol kas dirbo meškerė, kur beveik visai nešėriau (1-2 spombos), vėliau įsijungė ir sekančios dvi meškerės, kur buvo gerokai pašerta. Žodžiu nuo kokios 13 val. išvažiavo dar 11 karpiokų :4,5 kg (nesvėriau iš akies), 8,1kg, 6,1 kg, 8,3 kg, 5,6 kg, 6,7kg, 7,3 kg, 8,8 kg, 7,5 kg, 9,6 kg, 8kg. Laksčiau po sektorių sušilęs, pavargęs, bet labai laimingas – tai bent žvejyba. Įspūdingiausia, kai sudirbo vienu metu dvi meškerės, bet susitvarkiau. Taigi reziumuoju : per 10 val., turėjau 14 kibimų,13 karpių krante, bendras svoris 97 kg. P.S. foto sesijos nėra  , nes žvejojau vienas. Sigitas Šiauliai
|
2012-05-01 08:33 |
|
 |
SABALAS
Dalyvis
|
Smagus sezono atidarymas Ilgio ežere . Žvejojau pirmame sektoriuje . Per nepilnai 3 paras 5 išvažiavimai, 4 krante, 1 atsikabino. 10,3 ; 5,2 ; 15,7 ; 5,6 . Ilgis buvo dar "negyvas" , karpiai neaktyvūs . Per parą matydavau tik kialis išsivertimus , prieš saulės tekėjimą .
|
2012-05-01 22:35 |
|
 |
Generolas_BH TEAM
LKA narys
|
Brūkštelėjau kelis žodžius apie praėjusią žūklę http://www.laukarpis.lt/
2012-09-19 15:06 |
|
 |
kiesiukas
Dalyvis
|
Liuks isdestytos mintys 
|
2012-09-19 19:46 |
|
 |
Saulius
Senbuvis
|
|
2012-09-19 19:49 |
|
 |
mindulis
Dalyvis
|
dyyyyydeliausias respektuks  p.s[shou must go on] 
|
2012-09-19 21:01 |
|
 |
Generolas_BH TEAM
LKA narys
|
2012-09-19 22:07 |
|
 |
Darius
LKA narys
|
Liuks straipsniukas. Išmokom žuvaut, išmokom rašyt, vat kad kas gert išmokytų, tai gerai būtų Generolai, dėkoju už teigiamas emocijas, gražu 
_________________ Šiame gyvenime yra svarbiausia padėti laimėti kitiems...kartu su mumis
|
2012-09-20 12:01 |
|
 |
Generolas_BH TEAM
LKA narys
|
2012-09-20 12:57 |
|
 |
vanse
Dalyvis
|
|
2012-09-21 11:06 |
|
 |
spikeris
Dalyvis
|
Nereikia kreipti demesio y tokius zmones jei juos taip galima pavadinti. Nes pagal ju nuomone ir neisprusima matosi jog Lietuvoje prades nevogti ir gyventi tik po labai dauk amziu. Nors is kitos puses ir Amerika nepasistate per 20 metu. 
|
2012-09-21 12:19 |
|
 |
Generolas_BH TEAM
LKA narys
|
Ką tik iš Generolo buvai pakrikštytas į Admirolą. Rinktinė nusprendė, jog tiek čia, prie Juodosios jūros, tiek apskritai Admirolas labiau tinkamas nei Generolas, kadangi tai arčiau vandens.  
2012-09-27 21:36 |
|
 |
druid
Dalyvis
|
10.200kg ii 8,600kg. 2.jpg [ 136.4 KiB | Peržiūrėta 15342 kartus(ų) ]
Rugsėjis- vienas iš mano mėgstamiausių karpinės žūklės mėnesių. Ryškios žvaigždėtos naktys, ūkanoti rytai tiesiog užburia žveją su puodeliu kavos besimėgaujantį rytiniu vaizdu į ežerą. Rudenį didieji karpiai tampa mažiau atsargūs ir vis dažniau žvejams pavyksta pasiekti naujų rekordų. Šias išeigines mes praleidom su didele kompanija prie vieno iš gražiausių Lietuvos ežerų. Apsižiūrėjus sektoriuje, strategija penktadienio vakarui buvo pasirinkta paprasta– kuo mažiau triukšmo. Kadangi ežeras mum žinomas tai be jokių išankstinių markiravimų pastatomos dvi stacionarios atropos ir pašeriama iš valties. Antras pašėrimas ir kartu užvežamos meškerės jau šeštadienį ryte. Šeriama buvo mišiniu iš dviejų tipų boilių (Shrimp/Bloodworm ir Red Fish/Caviar, Alex baits gamybos) taip pat lubinai ir kanapės, palečių buvo nuspręsta nenaudot. Pirmas kibimas ir 7,5kg karpis krante jau vidurdienį. Vakarop per du sektorius buvo pasverta ir paleista atgal jau keturi karpiai. Šeštadienio naktis buvo nerami, važiavo ne tik pas mus, bet ir pas kolegas žvejojusius kitame ežero krante. Dominykas su Giedrium pirmoje dienos pusėje jau turėjo išvažiavimus, o mes kolkas tik matėme rausimus ir šuolius šalia atropų. Šeštadienį ryte papildomai sušėrus porą kilogramų boilių ir užrmetus meškeres, pradėjom laukt. Nepraėjo nei valanda ir 8,6kg karpis neleido man ramiai mėgautis rytine kava, o tuo pat metu išgirdome sujudimą kitam krante. Giedrius su Dominyku abu stovėjo vandenyje su išlinkusiomis meškerėmis, o jų draugas lakstė su graibštu, ko pasekoje 9,1kg ir 8,3kg karpiai atgulė ant mato. Kaip poto pasakojo Giedrius, išlėkė išgirdęs menką keistą „pyp“ ir pamatė, kad ant antrosios meškerės valo jau nebelikę Na, o vakare jau leidom smagiai laiką su troškintais šonkauliukais ir mariomis alaus. Ir štai sutemus malonios kompanijos šurmulį praskrodžia išganingasis „pyyyyp“, visi šoka iš vietos ir kolektyvinėm pastangom gražuolis žvynius 10,2kg keliauja vienutėn laukt fotosesijos. Sočiai prikirtę šonkauliukų, skaniai užgėrę alumi kažkada palei 12 val nakties visi sulenda į savo urvus. Kaip bebūtų keista, bet ryte karpiai maišuose jau buvo du ir mano kolega Aleksandras (didysis) ir juokdamasis, ir keikdamasis pasakojo, kaip nepavyko pažadint nėvieno, kas galėtų graibštą pakišt  Teko tvarkytis pačiam. Aišku, kaip tyčia tada karpis ir kelmų ir žolių pririnko, bet tai nesutrukdė ištraukt 8kg gražuolį. Sekmadienis jau džiugino mažesniu vėju ir šiltu oru, išvykt planavom apie 15val ir taip ramiai sau besidėliojant daiktus vėl užtrimituoja signalizatorius ir net gražu žiūrėt, kaip vynioja valą be sustojimų. Aleksandras pradėjo kovą su monstru ir bandė visais įmanomais būdais prisitraukti jį arčiau kranto. Karpis judėjo dugnu- zigzagais tai kairėn tai dešinėn, ir kai tik pavykdavo jį kažkiek parsitempt arčiau, vėl spurtas ir vėl jis toli. Reikėtų pastebėti, kad Aleksandras- vyras drūtas, 197cm ūgio ir 135kg svorio- kovojo su žuvimi 25 minutes. Ir kai jau liko paskutiniai 30 metrų, karpis jau pasirodė paviršiuje. Pagal pasirodžiusią uodegą ir sūkūrių masyvumą buvo aišku, kad tai šios žvejybos big fišas. Ir štai vėl stiprus truktelėjimas, apsisukimas, spurtas ir gausybė necenzūruotos leksikos nuo kranto.... Ruduo dar tik prasideda ir visi su nekantrumu laukia išeiginių tam, kad siektų naujų rekordų. Na, o komanda Tandem A linki visiems gero oro ir bemiegių rudeninių sesijų.
Prikabinti failai:
trise.jpg [ 105.13 KiB | Peržiūrėta 15342 kartus(ų) ]
aleksandr.jpg [ 131.71 KiB | Peržiūrėta 15342 kartus(ų) ]
|
2013-10-14 21:07 |
|
 |
Tomas LKA
LKA prezidentas
|
O aš jau meškeres padžioviau  , gaudo dar vyrai ir ne bet kaip 
|
2013-10-15 06:35 |
|
 |
druid
Dalyvis
|
bensanas.jpg [ 97.89 KiB | Peržiūrėta 15221 kartus(ų) ]
Rudeninis maratonas tesiasi... Rugsėjo pabaiga šiemet šalta, šalnos, bei stiprus temperatūrų pokytis smarkiai įtakojo žuvies aktyvumą. Vidury savaitės atsirado keletas laisvų dienų kurias nusprendžiau praleist punios kaime pas Kęstutį. Jau ketvirtadienį apie pietus įsirenginėjau stovyklą, strategiją jau buvau sumastęs. Sektorius kurio pasirinkimo aš negalėjau įtakoti buvo išrinktas mano gero pažįstamo iš komandos ,, Judex,, Rimanto. Mūsų dviejų sektoriai skyrėsi kaip diena ir naktis. Mano sektoriaus (Nr.2) statistika negarėjo įpatingais pasiekimais. Bet kaip sako senovės rytų išmintis – svečiouse nesiginčyjama. Sušėrus 1kg. boilių ir suruošus 3 meškeres su masalu ir PVA išdėsčiau jas sektoriaus kraštuose šalia stacionarių markerių ir vieną už galimybių ribų per vidurį, pas kaimynus  . Vėliau paaiškėjo, kad ten yra kažkoks kelmynas ir poros sistemų praradimas parodė, kad ne viskas saldu kas toli užmesta. Rimantas žinojo puikiai savo tai yra trečią sektorių, jaukinimui jis pasirinko mūsų sektorių ribą ir paros bėgyje 25kg boilių ir palečių buvo sumesta būtent ten. Neprabėgus nei dviem valandom jau buvo pasvertas jo pirmas karpis 14,1 kg. Su kuriuo teko gerokai paprakaituot kol sugebėjom paimt jį į graibštą. Masalų sumažinimas iki minimumo taip pat davė rezultatų, buvo pagautas dar vienas 10,5 kg. gražuolis, bet ant tiek gyvibingas, kad net fotosesijos su padaryt nepavyko. Vėliau jau vakaras prabėgo ramiai sau bendraujant, karpiai nebetrukdė, o vidurnaktį lietutis išvaikė visus po palapines. Rytinė kava, meškerių permetimas, pašėrimas rudeniniame rūke neprivertė ilgai laukt rezultatų, bet pasakosiu iį eilės. Antra rytinė kava su bandele, maloniai šildanti rudeninė saulutė, patogi poza krėsle prislopino mano budrumą  Rimantas nuėjo iki mašinos pasipildyt pašarų atsargų. Vėjas pūtė į mūsų pusę ir štai pasigirsta malonus Delkim‘ų garsas. Aš pašoku iš vietos su mintim – “Ir vėl karšis!!!”, Bet svingas sakė visiškai ką kitą. Įtempus valą ritė dirbo normaliu režimu, nebuvo nei staigių smūgių nei papildomų valo prašymų. Ir tik prie pat graibšto aš jau pamačiau, kad tai viena iš telkinio legendų pravarde Bensonas. Ir eilinį kartą prieš žiemą jis vėl pridėjo svorio ir pridėjo tiek, kad nustebino telkinio šeimininką, nes jis tapo trečiuoju telkinio karpiu virš 20 kg. jei tiksliai tai 20,2 kg. Rudeninė saulutė, šiltas vėjelis ir karpis kuris moka pozuot suteikia tikrai nuostabią fotosesiją. Su mintimis, kad taip tai jis taip lauktas rezultatas – „Virš dvidešimt  “ Virš dvidešimt viename iš žinomiausių Lietuvos telkinių kur visą sezoną žvejai paromis laukia „Big fišo“ Taip išeina, kad po 10,1 kg. kiekvienam  būtent taip kaip nebūtų keista, šitą rekordą mes padalinam ant dviejų  Žvejybinio taško pasirinkimas, kolega kurio nebuvo šalia, graibštas kaip tyčia vienas abiems ir dar mano sektoriuje. Vat ir teko man su meškere ir dvidešimties kilogramų žuvimi kitam gale vaikšiotis pakrante per 2 sektorius, gerai, kad Rimantas svarbiausiu mmentu spėjo sugrįžt ir padėt. Vėliau bedžiūgaujant pagavus trečia pagal dydį telkinio žuvį daugiau veiksmo nesulaukėme ir palengva atėjo nuostabi rugsėjo naktis su kiekviena minute vis ryškėjančiomis žvaigždėmis. Trečią valandą nakties mane pažadina Rimanto kvietimas padėt. Trumpi guminiai paruošti nakčiai, žemas startas ir po kelių akimirkų aš jau ant kranto. Kolega visas užsimiegojęs žiūrėjo į meškeres. Valo vyniojimas režimu „non stop“ ir smūgiai su kuriais meškerės galas vis labiau buvo spaudžiamas prie vandens sakė, kad ten kažkas didelio ir stipraus. Valanda!!!... Valanda laiko maksimalaus susikaupimo ir kovos... ir monstras kuris vedžiojo mus ten kur norėjo pats ir šiaip netaip iš drumsto vandens pasirodo šamo ūsai. Šamo kurį tik iš septinto karto sugebėjom įvesti į graibštą. Kadangi karpinė įranga nelabai tinka šamų žvejybai sverti teko ant mato. 165cm ir 27 kg. buvo mūsų apdovanojimas tą nuostabią žvaigždėtą naktį. Šešto numerio kabliuką kuris buvo gerai „įsėdęs“ šamo apatinėje lūpoje ištraukt pavyko tik replių pagalba ir nors ir kaip baisiai mus atrodė žuvis iš mezozojaus eros, fotosesija praėjo kuo gražiausiai ir atsipalaidavus  vos nulaikydamas dvidešimt septynių kilogramų gyvatę Rimantas netgi sugebėjo nusižypsot į objektyvą. Svajonės pildosi... Netgi Lietuvoje  Atėjo spalis.Rudeninės sesijos tik įpusėjo. Komanda //Tandem A//, „Alex baits“ linki visiems naujų rudeninių rekordų.
Prikabinti failai:
shamas27,000kg..jpg [ 92.58 KiB | Peržiūrėta 15221 kartus(ų) ]
|
2013-10-16 14:15 |
|
 |
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
|