2010 m. vasario 20 dieną Vilniuje, Medžiotojų restorano patalpose įvyko Karpininkų asociacijos susirinkimas. Susirinkime dalyvavo 18 dalyvių.

Susirinkime buvo diskutuojama dėl Lietuvos rinktinės kapitono (trenerio), rinktinės formavimo principų, dalyvavimo pasaulio čempionate. Norinčių tapti rinktines kapitonu neatsirado, nors 2009-ųjų metų lapkričio mėnesį vykusiame visuotiniame susirinkime kandidatais būti rinktinės treneriu buvo iškelti ne mažiau kaip 4 asmenys.
Daugiausiai diskusijų sukėlė atrankos į rinktinę principai: kiek etapų, kur daryti etapus, gal etapu užskaityti LKA organizuojamas varzybas Vabalių ežere ir t. t.
Buvo balsuojama dėl to, per kiek etapų turėtų paaiškėti rinktinės sudėtis. Buvo balsuojama net tris kartus ir ilgai dskutuota. Daugumos narių sprendimu nutarta daryti tris etapus individualioje iskaitoje.
Išaiškėjus stipriausiems, t. y. rinktinės nariams, jie tarpusavyje pasiskirstys į poras ir treniruosis, bei pasirinks sau kapitoną, kuris bus atsakingas už rinkinės dalyvavimą čempionate.
Buvo išklausyta informacija dėl rinktines rėmimo. Generalinis rėmėjas yra, paramos sutartis bus pasirašyta iš abiejų pusių.

Nutarta:

1.Išrinkti rinktinės formavimo administratoriumi Darių Surgautą;
2.Rinktinės kapitoną išsirinks rinktinės nariai;
3.Atranka į Lietuvos rinktinę vyks trimis etapais;
4.Atranka į Lietuvos rinktinę bus vykdoma asmeniniu, t. y. ne komandiniu principu;
5.Kandidatu į Lietuvos rinktinę gali būti kiekvienas karpininkas, iki 2010-04-01 sumokejęs į LKA saskaitą banke: LKA narys 200 Lt., ne LKA narys- 400 Lt.

Karpininkų asociacijos vadovas Darius Surgautas

Keletas susirinkimo akimirkų: