Tomas Būdas
Karpininkų asociacijos prezidentas

KARPININKŲ ASOCIACIJOS PREZIDENTO ATASKAITA

2011 m. lapkričio 26 d.

Sveiki, mėginsiu padaryti trumpą pranešimą apie tai ką šiemet nuveikė Lietuvos Karpininkų asociacija( toliau LKA).

Pirmiausiai norėčiau pasidžiaugti dabartiniais LKA rėmėjais, tai UAB ,,Paliūtis”; ,,AJ GROUP”; ,,ROMADA”; ,,DEEPEX”; ,,GRAND CARGO” ir Mindaugas Bartkus. Su jų pagalba mes esame stiprūs populiarindami karpinę žūklę, organizuodami varžybas Lietuvoje ir siekdami kuo aukštesnių vietų pasaulio čempionatuose.

Karpininkų asociacija 2011 metais įsigijo nešiojamą kompiuterį su pastoviu internetiniu ryšiu ir karutį karpinės žuklės daiktams vežioti varžybose.

Visos LKA pajamos 2011 metais – 44025 litai, išlaidos – 51795 litai. Detalus pajamų – išlaidų balansas pridedamas LKA nariams per visuotinį susirinkimą.

Šiemet gegužės – birželio mėnesiais suorganizavome trejas Lietuvos čempionato, o kartu ir atrankos į Lietuvos rinktinę varžybas. Pagal baudos taškus išsiaiškinome Lietuvos čempionus. Pirmosios trys komandos pateko į pagrindinę rinktinės sudėtį, o ketvirtoji į pasaulio čempionatą važiavo kaip atsarginė komanda.

Pirmasis etapas vyko gegužės pradžioje, seimo nario Vytauto Galvono privačiuose tvenkiniuose. Ten buvo sugaudytas rekordinis Lietuvos mastu karpių kiekis, kurių bendras svoris siekė pusantros tonos. Mes tuo pasiekimu žinoma labai pasinaudojome reklamuodami karpinę žūklę. Buvo paskelbta varžybų apžvalga ,,DELFYJE” sporto skyrelyje, kituose internetiniuose puslapiuose, laikraštyje ,,15 min.” ir žurnale ,,ŽŪKLĖ”.

Antrasis etapas vyko gegužės pabaigoje Tauragėje, Gintauto Valučio tvenkinyje.

Treciasis finalinis etapas vyko mažame Punios tvenkinyje, Alytaus rajone. Į jį pateko šešios geriausios pagal baudos taškus komandos iš ankstesnių etapų. Ten pat ir buvo varžomasi dėl čempionų taurės ir galutinės rinktinės sudėties, su kuria komandos vadovai aš ir Jurgis Gudauskas vykome i Italiją. Už rėmėjų pinigus dar sugebėjome suorganizuoti treniruotę Italijoje likus 3 savaitėm iki varžybų.

Galutineje įskaitoje, pasaulio čempionate Italijoje Lietuvos karpininkų rinktinė užėmė tryliktą vietą. LKA valdyba šį pasiekimą įvertino kaip nepatenkinamą, nes generalinių rėmėjų tikslai buvo patekti į dešimtuką. Kita vertus LKA veikla ir pasiektas rezultatas pasaulio čempionate teigiamai įvertintas Lietuvos sportinės žūklės klubų federacijoje. Rezultatas ir paskata įpareigoja mus siekti aukštesnių vietų 2012 metais.

LKA valdybos narys Remigijus Motekaitis, talkinant aktyviam LKA nariui Mariui Laureckiui, vidurvasaryje suorganizavo asmeninės taurės varžybas Ilgio ežere, Druskininkų rajone. Tokio formato karpinės žūklės varžybos darosi vis populiaresnės, todėl ir kitais metais nežadame apleisti šios taurės.

LKA valdybos narys Vilmantas Andziulevičius, be to, kad pats yra LKA generalinis rėmėjas, visą sezoną buvo aktyvus beieškant kitų LKA rėmėjų, ko pasekoje 2011 metų mūsų biudžetas buvo pasiekęs rekordines aukštumas.

LKA valdybos narys Audrius Lesinskas,atsakingas už www.laukarpis.lt puslapį, puikiai susitvarkė su savo pareigomis ir nors pats nedalyvavo LKA organizuojamose varžybose, bet pastoviai prisidėjo prie šios veiklos teisėjaudamas ir apšviesdamas visus įvykius.
Per 2011 metus LKA valdyba susirinko šešis kartus spręsti eilinių asociacijos reikalų, buvo priimti sprendimai, kurie paviešinti mūsų puslapio forume.

Apie Lietuvos karpinės žūklės čempionatą – atranką ir FIPSed pasaulio čempionatą Italijoje plačiai aprašėme keliuose interneto portaluose ir žurnale ,,ŽŪKLĖ” . Asmeninės taurės varžybos sulaukė televizijos laidos apie žūklę dėmesio. Tikime, kad nuo to priklausys kitų metų rėmėjų paieškos, o kartu atsiras ir didesnis burys besidominčių sportine karpių žūkle.

Apibendrinant noriu pasakyti, kad LKA veikla vyksta sklanžiai ir man malonu dirbti su šiuo kolektyvu.