Turbūt dažnas lietuvos karpininkas, neabejingas FIPSed pasaulio karpių gaudymo čempionatui, pastebėjo, kad nuo 2012 metų Lietuvos karpininkų rinktinės rėmėjų sąraše atsirado dar vienas įrašas – Thermoplast. Hm, sprendžiant iš pavadinimo, tai kažkas „surišta“ su plastiku, termoizoliacija … Iš karto atsiranda natūralus klausimas: o kuo gi yra susiję plastikas ar termoizoliacija su karpių gaudymu? Ką gi, pasileidžiame visąapimančią ir visąžinančią Googlę ir panyrame paieškos labirintuose. O ten atrandame ir minėtą Thermoplast: http://thermoplast.eu/ . Pasirodo, kad tai yra labai didelė Lenkų- Šveicarų įmonė, veikianti Europoje jau 26 metai ( nuo 1989-ųjų ). Tai gamybos įmonė besispecializuojanti profilių iš įvairių medžiagų gamyboje. Pagrindinės veiklos kryptys yra penkios.

Naudojami pramonėje įvairiausi techniniai profiliai Thermoplast produkcijoje turi didžiausią paklausą. Įvairių šalių stambios pramonės ir didmeninės prekybos įmonės perka techninius profilius pagamintus pagal jų reikalavimus: profilio pagaminimo medžiaga, išvaizda, funkcionalumas, matmenų tikslumas. Baldų pramonėje ši įmonė žinoma kaip įvairių baldinių profilių, apvadų ir apdailos profilių gamintoja ir tiekėja. Baldinių profilių programa apima baldinės plokštės kantų uždengimo, įvairių kampukų, cokolių, roletų sistemų, dekoratyvinių, montavimo profilių gamybą. Aliuminio profilių gamyboje Thermoplast įmonė pasižymi ne tik aukšta kokybe, bet ir funkcionalumu bei išskirtiniu dizainu. Pradėjus gaminti aliuminio profilius, susikūrė ir slenkančių sistemų spintų kryptis. Šios spintos yra ne tik modernios, patrauklios išvaizdos, bet ir patvarios bei funkcionalios. Na, ir penktoji veiklos kryptis yra užtvarų, atitvarų, tvorų juostų gamyba. Šios tvoros patenkina gyventojų privatumo, nuosavybės apsaugos poreikius, taip pat, saugo nuo triukšmo, vėjo, sulaiko sniegą.

Taigi, po trumpos Thermoplast įmonės veiklos apžvalgos, mes vėl grįžtame prie ankstesnio klausimo: kaip gi šis Lenkijos gamybinis gigantas atsirado Lietuvos karpininkų rinktinės rėmėjų sąraše? Juk įmonės gamybinė veikla visiškai niekuo nesusijusi su karpių gaudymu. Tad, jei įmonė nesusijusi, reikia ieškoti konkretaus žmogaus ar visos žmonių grupės, kuri būtų neabejinga šiam nuostabiam žūklės būdui. Ir ką gi mes randame? Ogi Thermoplast įmonės komercijos direktorių Bartlomiej Rutkowski, kuris ne tik propoguoja šį žūklės būda, bet taip pat yra Vroclavo karpininkų klubo narys. Manau, daugelis, dalyvaujančiu Lietuvos karpių gaudymo čempionate, prisimena, kad 2012 metais vykusiame pirmame etape Paliūčio Taurėje Ilgio ežere LKA kvietimu dalyvavo viena lenkų komanda Thermoplast, kuriai atstovavo minėtasis   Bartlomiej Rutkowski ir Robert Kupski. Burtai lėmė, kad aš su porininku gaudžiau 10 sektoriuje, o kaimynai 9 sektoriuje buvo Thermoplast komanda. Teko su jais truputį pabendrauti, ko pasekoje ir sužinojau, kad Bartlomiej Rutkowski puikiai pažįsta visu mūsų didžiai gerbiamą Paliūčio Baldai direktorių Vilmantą Andziulevičių. Ir, prisiklausęs kalbų apie stipruolius Ilgio ežero karpius bei aukštą Lietuvos karpininkų lygį, nusprendė pats viską pamatyti „iš vidaus“. Tokia štai buvo šio puikaus lenkijos karpininko pirmoji pažintis su Lietuva. O vėliau … o vėliau buvo dar įdomiau. Šio žmogaus pagalba užsimezgė pirmosios pažintys su Lenkijos karpininkais, kurios šiuo metu yra gerokai išsiplėtę. Mus daug kas Lenkijoje žino, mes jau daug ką iš šios šalies pažįstame ir, be abejo, tikimės glaudaus bendradarbiavimo ateityje, bendrų varžybų, parodų ir t.t. Taip pat, Bartlomiejus Rutkowskis buvo pimasis per savo asmenines pažintis padėjęs įvesti Renmar produkciją į Lenkijos rinką. Ir, jeigu nesiskundžiate atmintimi, turbūt pamenate 2012 metų paskutinę spalio savaitę Vilmanto Andziulevičiaus ir UAB „Paliūtis“ generalinio direktoriaus Artūro kelionę į Novakus, esančius Lenkijos pietuose, netoli Slovakijos sienos, kurią irgi suorganizavo minėtasis Bartlomiejus. O tvenkinys tas didelis ir karpiai ten dideli. Jame vyksta keturios – penkios varžybos per metus.

Štai taip, mieli meškerės broliai, su Bartlomiej’aus Rutkowski’o pagalba įrašėme dar vieną įmonės pavadinimą į Lietuvos karpininkų rinktinės rėmėjų gretas.

Nei žvyno jums, nei uodegos!

Raimondas Jablonskas.