Penktadienio rytą man iškilo dilema: važiuoti i varžybas iš vakaro ir kartu su meškerės broliais pavakaroti, ar į varžybas patraukti šeštadienio ankstųjį rytelį? Matyt, ši dilema taip užvaldė mano protą, kad su dienos darbų pabaiga labai susivėlinau …. ir problema savaime išsisprendė.
Tad nusistačiau laikroduką 4:30 ir panirau į sapnų karalystę…… na,ir vaikiausi karpius po kažkokius krūmus ir žolių sažalynus, jodinėdamas ant gana storo rąsto (ir kodėl ant rąsto? ir kaip jis judėjo? štai kaip pasamonė kaip dirba sapnuose) ir maskatuodamas virš galvos Galxy Carp Reflexion kotu ( markę atsimenu labai aiškiai) be jokios rites, o valas buvo pririštas prie galo, kaip botagas… Staiga vienas karpis atsisuko į mane ir kad pradės rėkti mano žadintuvo signalu… taip ir nukritau nuo rąsto iš to netikėtumo… Staiga pramerkiu akis… sėdžiu ant grindų, prie lovos ir žadintuvas rėkia to karpio balsu iš mano sapno. Staiga atsimenu, kad šiandien varžybos! Taigi, pašoku nuo grindų kaip jaunas briedis. Lengva mankštelė, vonios procedūros, lengvi pusryčiai, šuolis į autobusiuką ir aš jau riedu link Alytaus. Starto vietoje pasirodau 6:30 val. ir pradedu labintis su meškerės broliais bei jų palaikymo būriais. Kai kurie iš brolių ir palaikymo komandų narių, kiek matau, dar šturmuoja sapnų karalystę, o kiti jau bando žengti tvirtus (ir su kiekvienu žingsniu, jie vis tvirtėja) žingsnius. Kas link ežero, kas link tualeto… Susirandu Tomą, jis kaip agurkėlis, tad užsiregistruoju ir laukiu tolimesnio tęsinio. Į tą laiką kairę akį pramerkia ir Adziukas, tad skubu pasilabinti ir su juo, bet tenka dar truputėli palūkėti, kol jis pramerkia ir dešinę akį, tiesa, tada vos neužsimerkė jo kairioji akis. Didelių pastangų dėka jis išlaikė atmerktas abi akis, o kai akys atmerktos, tada ir iš gulto išsikepurnėti jau nesunku! Pasilabinu su Adziuku ir toliau stebiu aplinką. Man užsiimant šiuo užsiėmimu, prasideda varžybų atidarymo ceremonija ir burtų traukimas. Turiu pasakyti, kad sektorių traukimo laukiau su dideliu nerimu, labai jau nenorėjau ištraukti 12 sektoriaus, kuriame su Audriumi Barisu per Galaxy Carp Cup varžybas žvejojome. Pagaliau atėjo ir mano eilė, giliai įkvepiu ir kišu ranką į kibirėlį… 7 sektorius! Iš tiesų labai apsidžiaugiau, nors ir nemaniau, kad tai geriausias sektorius. Bet kaip parodė varžybų eiga, tąsyk jis buvo geriausias.
Pakalbinu Jurgį su Adziuku, jie tame sektoriuje per Galaxy Carp Cup varžybas žvejojo, ir lekiu į sektorių. Paruošiamieji darbai, stovyklavietės kūrimas ir startas.
Apžiūrėjęs sektoriu, nusprendžiau jaukinti 3 vietas: iš kairės ir iš dešinės artimąjį sektorių, iš karto už žolių juostos, ir per vidurį, tolimąjį sektorių, apie 70 m atstumu nuo kranto. Kairę pusę šėriau StarBaits firmos Hot Demon boiliais, tolimąjį sektorių – Top Secret braškės skonio boiliais, o dešinę pusę – StarBaits firmos SK30 boiliais. Kvapų ir skonių nemaišiau, kuo šėriau, tuo ir gaudžiau, tik kaitaliojau plaukiančius, skęstančius ir neutralaus plūdurumo boilius, taip pat, kaitaliojau ir jų diametrą, nuo 14 mm iki 24 mm. Artimąjame sektoriuje jaukinimui naudojau ir PVA kojinę, sunaudojau beveik 5 m Adder firmos plačios kojinės. Pirmas išvažiavimas šeštadienį apie 19 val. tolimąjame sektoriuje ant Top Secret plaukiancio 20 mm braškės skonio boilio. Žuvis buvo tikrai labai didelė, iš akies žiūrint, apie metrą ilgio, galvos aukštis – apie 30 cm. Su ja teko padirbėti kokia 40 min ir galų gale vis tiek patyriau fiasko dėka sektoriaus pradžioje augančių vandens žolių. Šis įvykis man parodė,kad aš dar nesu pilnai pasiruošęs gaudyti didžuves, mano taip mėgstami kotai yra per minkšti, o 0,28 mm valas – šiek tiek per plonas galinėtis su tokiomis didžuvėmis tarp žolių sažalynų.
Be abejo, mane apėmė didis liūdesys po šios nesekmės, bet nuotaika šiek tiek pasitaise po gana smagios naktelės, kurios metu mane aplankė 4,75 kg karpiukas. O kai jį pasvėrė varžybų teisėjas Olegas ir, palikęs džiūti svėrimo maišą mano sektoriuje, nuėjo pas kaimynus išgerti kavos, mane aplankė dar vienas 6,1 kg karpiukas (abu ant StarBaits firmos SK30 boilių).
Sekanti diena praėjo ramiai, karpiai nerodė jokio aktyvumo, tik po vakarinio pašėrimo, tolimąjame sektoriuje pasirodė rausimo burbulai, o su jų pasirodymu atgijo ir mano viltis dar pasigalinėti su karpiais. Ir toji naktis tikrai manęs nenuvylė: dešinysis kraštas ant StarBaits firmos SK30 skonio boilių man padovanojo 6,45 kg ir 4,05 kg karpius. Prabilo ir kairysis kraštas ant StarBaits firmos Hot Demon skonio boilių: 2,9 kg, 1,8 kg karpiai bei lynukas. Be to, dar buvau įkirtęs porą mažų amūriukų, tik abu prie kranto nusipurtė. Buvo ir dar du išvažiavimai, bet tiesiai i žoles, tad teko nutraukti sistemėles, nes niekaip nepavyko jų iš ten iškrapštyti.
Tad štai taip maloniai pažvejojau, o kad pavyko ir pirmą vietą laimėti, tuo aš be galo džiaugiuosi. Varžybos man labai patiko, nuoširdžiai dėkoju varžybų organizatoriams, mano rėmėjui UAB Salmolita direktoriui Kęstučiui Zabotkui. Taip pat, kuo nuoširdžiausiai sveikinu kitus prizininkus bei dalyvius ir jų palaikymo komandas!!!

Nuoširdžiai Jūsų
Raimondas Jablonskas arba Vilkas Vienišis.