Ervinas Maciulevičius

 

 

Apie S esiją B ei S trategiją

Jei žvejys sau leidžia parašyti keletą komentarų į karpininkų forumą, žvejys į žūklę daugiau nebevažiuos. Jis nuo šiol apturi sesijas. Jei iki tol jis bandydavo privilioti ir pagauti žuvį, tai nuo šiol sesijos metu jis įgyvendina strategiją, o pasiskaitęs karpininkas žino, kad strateginiams tikslams pasiekti be taktikos nei iš vietos. Kas taktiškai realiai daroma ne taip svarbu, nes po bet kuriais veiksmais garantuotai slepiasi strategija: negaudau – leidžiu žuviai pailsėti nuo valų, su kobra nesigauna tiksliai užmest – Leono platusis pašėrimas, šeriu sausu – smulkmė prišauks karpį, šeriu tik boiliais – mačiau išėjimą, didelis švinas – radau žvyro, mažas švinas – radau dumblo … Tiesa sakant būna ir pačiam painu, pasakoji ką ir kodėl darai, o karpininkas nelaimingas – nei tu jam strategijos praskleidei, anei taktikos. Išvada viena- nereikia daugžodžiaut, atvirumo reikalas taip sakant, bet pas karpininkus strategija tam ir yra strategija, štob ni kto nidagadalsa – karpių mažai, prizinių vietų dar mažiau. Interneto platybėse pradedančiąjam labiau patyręs iškart pagelbės – paneigimų čia daugiau nei teiginių, todėl kalbėti konkrečai – taktinė klaida, o kalbėti ilgai nedovanotina.

Mandagi ir taktiška yra švelni migla, aptakumas – reiškias kitiems ne žuvį duodi, o vedi ant kelio, rūpiniesi savišvieta. Kai tai žvejys supranta, taktinių klaidų nedaro ir pats neklausinėja, ateina ir supratimas ir kolegų pagarba, reiškias žinai ir turi ką pasakyti, tik internetu nesigauna. Žinoma yra išimčių, bet kam tai rūpi? A va kas iš ties strateguoja, tam viskas rūpi. Gavosi ar nesigavo internete, tobulėti iš kitų klaidų vaizdžiais pavyzdžiais per sesiją yra karpininko prietaras ir sėkmės garantas. O sėkmė jei geriau pagalvojus tikro karpininko nuolatinis palydovas, juk strateginiai ir taktiniai nepagavimai, tai sesijų su sėkmingai rastais atsakymais poaibiai – treniruotės, testavimai, naujos vietos atidarymas. gal tik minusas, kad paatviraujama kuriam poaiby sudalyvauta tik po pačios sesijos. Be atvirumo, tikri karpininkai per ilgas treniruočių ir testavimų sesijas nugludina ir lakoniškumo gyslelę, pavyzdžiui keletą tarpusavy prieštaraujančių minčių įsigalina apibendinti su „palaikau 100%” arba „Nepritariu”. Kai karpininkas „paūgėja” ir atsiranda poreikis pasižiūrėt kieno sėkmės garantas didesnis – karpininkas dalyvauja varžybose. Priklausomai nuo piniginės dydžio šturmuojamos arba prestižinės arba sportinės aukštumos. Kaip jau minėjau, norint įtvirtinti sėkmės garantą, būtina iš kitų varžybautojų klaidų vaizdžiai tobulėti visada, toks jau tas prietaras, niekur nesidesi. Varžybos trunka tik 3, 4 paras, o karpininku tai juk būni visus metus, tad kad nebūtų nuobodu, varžybautojai įdomumo dėlei sugalvojo žaidimą, kuris žaidžiamas prieš per ir po varžybų – konspiracija.

Šiuo metu šiuolaikiškiausia konspiratorių mada yra sakyti tiesą, vis tiek niekas nepatikės, nes tikras karpininkas tiki realiai tik pats savimi ir naparniku, ir tai ne visada. Kadangi varžybautojai yra lygiuojamasis elitas, konspiravimosi meną šlifuoja ir įmantrybes perima ir nevaržybiniai karpininkai, taip reikia. Tokiu būdu užsisuka labai įdomus žaidimas, atspėk kas ką žino. Tam, kad sužinotų daugiau nei kiti tikras karpininkas neklausinėja, jis perka, pradedantieji perka daug, prakutę perka tas kas reikia, labiau patyrę perka iš įpročio. Nepirksi, nieko nesužinosi, taip reikia. O ką pirkti, kiek ir kodėl tau diktuoja pasirinkta taktika ir strategija. Taip kad parašei žmogau keletą sakinių, tapai karpininku, susitaikyk, be strategijos čia nei iš vietos. Linkiu, kad ten visada liktų vietos eksperimentams, sveikam protui ir kokybiškiems masalams.

Medžioklės sezonas atidarytas !!!

Šaltinis- www.carpblog.lt/