12 didžiausių pasaulio karpių

 

Šiame foto reportaže jūs pamatysite pačius didžiausius karpius pasaulyje pagautus su meškere per pastaruosius 10 metų. Jų svoriai patvirtinti įvairių organizacijų, pagavimo faktai taip pat užfiksuoti.  39; 41; 46 ir net 48 kg. – tokie karpių svoriai tai svajonių išsipildymas tiems kas juos meškeriojo. Daugelis šių karpių gyvena iki šiol, nes jie gaudomi principu ,,pagavai – paleisk“, todėl ir ateityje džiugins meškeriotojų sielas.

Daugelis šių žuvų buvo pasaulio rekordininkės.

  1. Dabartinis pasaulio rekordas

2015 metų gegužės 18 dieną Vengrijoje, Euro Aqua ežere eilinį kartą buvo pagerintas didžiausio pagauto karpio pasaulio rekordas.
Veidrodinis karpis, kurį pagavo čekas Tomas Kristin svėrė 47, 67 kg. Žuvies ilgis – 125 cm. Karpis užkibo 11.30 valandą dienos.
Pasaulio rekordas pagerintas beveik 2 kilogramais, kuris beje irgi buvo pasiektas Euro Aqua ežere. Pirmą kartą Euro Aqua išgarsėjo 2012 metais, kai austras Roman Hanke čia pagavo karpį svėrusį 45,85 kg. Euro Aqua vandens telkinys garsus jau keletą metų, jame gyvena daug trofėjinių karpių. Tai didelis viso pasaulio karpininkų traukos objektas.  Komercinis vandens telkinys, kurio plotas apie 12 ha., priklauso žvejų klubui, bet pažvejoti ten gali ne kiekvienas.

1-1 1-2

 

 

  1. Gigantas iš ežero Der-Chantecoq

Daug sunkiau buvo pagauti 44 kilogramus sveriantį  žvynuotajį  karpį Prancūzijoje,  ežere ,,Der-Chantecoq“. Karpio svoris tik 4 kg. svėrė mažiau nei dabartinis pasaulio rekordas, bet ežero plotas ir vaizdas iš viršaus užburia, net negali įsivaizduoti kuriame ežero gale gali plaukioti toks didžiulis karpis. Visų pirmiausia tai ne komercinis vandens telkinys, o visuomeninis, juo rūpinasi valstybė. Įdomus faktas, kad šiame ežere pakeliui į šiltuosius kraštus kasmet  ilsisi apie 75 tūkstančius gervių. Nenuostabu, kad ežeras talpina tiek daug gyvų būtybių, jo plotas apie 4800 hektarų, tai keturis kartus daugiau nei Elektrėnų marios. Šio karpio pagavimas tokiame dideliame plote kelia didesnį  įspūdį, nei dabartinis pasaulio rekordininkas, bet prieš svorio faktą nepasiginčysi. Tarp kitko šio ežero karpis yra didžiausias tarp pagautų valstybiniuose vandens telkiniuose.

2-1 2-2

 

 

 

 

 

 

  1. Legendinė vokietaitė ,,Meri“

Labai didelis karpis vardu ,,Meri” gyveno Vokietijoje ir net kelis kartus turėjo pasaulio rekordo titulą, paskutinį kartą kai buvo užkibęs svėrė 41, 450 kg.  Šis karpis gyveno iki 2012 metų., amžius jo buvo nenusakomas, bet teoriškai galėtų būti apie 30 ir daugiau metų.

3-1 3-2 3-3 3-4

 

 

 

  1. Prancūziškoji karpininkų svajonė – Eric’s Common

Garsusis karpis vardu  ,,Eric’s Common” gyvenantis Rainbow ežere Prancūzijoje, tai daugelio karpininkų svajonė. Jis buvo sumeškeriotas daugybę kartų, vienu metu taip pat pabuvojo pasaulio rekordininku, tada svėrė 41 kilogramą, bet rekordą išlaikė tik porą savaičių, nes buvo nukarūnuotas ankščiau minėtos ,,Meri“

4-1 4-2

 

 

 

  1. Veidrodinis monstras iš ežero Rainbow

Dar vienas gigantas gyvenantis Prancūzijos ežere Rainbow buvo pasaulio rekordininkas 2010 metais, tada jo svoris buvo 42 kilogramai. Kas įdomiausia, kad užkibo jis esant minusinei temperatūrai,  -3 laipsniai žemiau nulio ir buvo vienintelė žuvis pagauta per šią žvejybą. Ne veltui sakoma, kad didieji karpiai yra vienišiai.

5-1

 

 

 

  1. Vėl Euro Aqua Vengrijoje.

2012 metais ten pirmą kartą buvo pagautas pasaulio rekordininkas, tada jis svėrė beveik 46 kilogramus.

6-1

 

 

 

  1. Legenda su randu ,,The Scar”

Karpis vardu  ,, The Scar” (liet. randas) gyvenantis Prancūzijos ežere Les Graviers 2010 metais tapo pasaulio rekordininku.  Pavadintas  tokiu vardu dėl rando esančio ant jo kūno. Nuotraukose jis užfiksuotas skirtingu laiku nuo 39 iki 44 kilogramų svorio.

7-1 7-2 7-3

 

 

 

  1. Ken Dodd – garsus Vaivorykštės gyventojas

Dar vienas garsus Rainbow ežero augintinis, veidrodinis karpis pavadintas ,,Ken Dodd”. Jis buvo sugautas 2011 metais 39 kilogramų svorio.

8-1

 

 

 

  1. Rūstusis Neptūnas

Karpis Neptūnas – tai dar vienas valstybinio vandens telkinio gyventojas Prancūzijoje.  Jo svoris 38,200 kg.

9-1

 

 

 

  1. Shoulders — plačių pečių prancūzas

Dar vienas karpis, kuris krante prieš foto objektyvus  būna taip pat dažnai, kaip ir vandenyje – tai Plačiapetis iš Prancūzijos vandens telkinio Abbey Lake. 2012 metais šį karpį pagavo olandė Lizet Benders, tuo pačiu pasiekusi pasaulio rekordą tarp moterų pagavusių didžiausią karpį. Tada Plačiapečio svoris buvo 38 kilogramai. Šį sezoną jis svėrė 44 kilogramus.

10-1 10-2

 

 

 

  1. ,,Briggs Fish” —dar vienas garsus Rainbow ežero gyventojas.

Šiame Prancūzijos ežere gyvena ne vienas karpis, kuris sveria daugiau nei 36 kg.  ,,Briggs Fish”- vienas iš geidžiamiausių  trofėjų.

11-1

 

 

 

  1. Laukinis vokietis

Šis karpis pagautas paslaptingame vandens telkinyje Vokietijoje 2006 metais. Tada jis svėrė 38,6 kg. ir buvo tuo metu pasaulio rekordininkas.

12-1

 

 

 

O čia Ukrainos rekordininkas, sveriantis 29,610 kg.  Pagautas 2011 metais viename iš laukinių vandens telkinių, o po to pervežtas į prižiūrimą ežerą.

13-1

29,610 kg.

Medžiaga paimta  iš:   http://www.texnoteam.wordpress.com

 

P.S.  Na o kas Lietuvoje girdėti ?  Sumeškeriotas ir oficialiai užfiksuotas didžiausias karpis Lietuvoje buvo 2013 metais,  svėrė jis 22,452 kg. Laimikiu džiaugėsi Ervinas Maciulevičius, o kas gražiausiai tai šiuo trofėjumi dar daug kas gali pasigirti, nes jis ligi šiol plaukioja viename iš Lietuvos ežerų.

SONY DSC

22,452 kg.

Sklando gandai, kad buvo pagauta  ir didesnių karpių Lietuvoje, bet tai ne oficialūs faktai.

Linkime visiems pagauti savo svajonių karpį ir žinoma  paleisti atgal į jo gimtąją stichiją.

 

Lietuvos karpininkų asociacija