Tomas Būdas
Karpininkų asociacijos prezidentas

TRUMPAS NUVEIKTŲ DARBŲ PRISTATYMAS IR APŽVALGA

1. Sausio pradžioje sutvarkyti dokumentai registrų centre.  Patvirtintas naujas prezidentas ir nauja valdyba.
2. Sausio mėnesį sušauktas valdybos susirinkimas,Vilniuje Lakštingalos kavinėje, kuriame buvo paskirstyti metų darbai valdybai.
3. Vyko aršios diskusijos el.paštu su žuvininkystės departamentu ir ichtiologais dėl karpių išlikimo Lietuvoje.
4. Vasario pradžioje Karpininkų asociacijos pinigai ( 12000 lt.) padėti palūkanoms augti.
5. Vasario mėnesį važiavome į Anykščius tartis su Vytautu Galvonu dėl  I atrankos etapo pravedimo jo tvenkiniuose. Taip pat telefonu suderinta su Tauragės ir Punios tvenkinių šeimininkais dėl II ir III etapų varžybų.
6. Priimtas valdybos sprendimas dėl 2 procentų paramos ir visą vasario mėnesį aktyviai buvo dalinamos 2 procentų paramos anketos.
7. Pasirašytos paramos sutartys su UAB ,, PALIŪTIS“ ; ,,ROMADA“;  ,,DEEPEX“;  ,,GRAND-CARGO“; ,,TORES“;  ,,AJ GROUP“.
8. Kovo 16 d. įvyko pasitarimas, kurio metu buvo suformuotas š.m. varžybų biudžetas ir aptartos perspektyvos.
9. Kovo 16 d.  važiavome į Kėdainius kur vyko Lietuvos sportinės žūklės federacijos konferencija.

Dabar pamėginsiu konkrečiau aprašyti kai kuriuos nuveiktus darbus.
2010 m. gruodžio 9 d. įvyko susirinkimas, kuriame nuspręsta numatyti ir paskirstyti darbus sekančiai:
a) 2011 metais surengti 3 atrankos etapus i FIPS pasaulio čempionatą, kartu apjungiant ir Lietuvos čempionatą. Atsakingi asmenys Tomas Būdas ir Darius Surgautas.
b) 2011 metų liepos mėnesį surengti individualias komercines varžybas. Atsakingas Remigijus Motekaitis.
c) Atstovauti karpininkų asociacijai Lietuvos sportinės žūklės klubų lygoje paskirtas Remigijus Motekaitis.
d) Nario mokestis 2011 metais – 200 litų, stojamasis mokestis – 200 litų. Mokesčius sumokėti iki 2011 metų vasario 1 dienos.
e) Vilmantas Andziulevičius įpareigotas suformuoti asociacijos ir rinktinės biudžetą, organizuoti rėmėjų paiešką, asociacijos vardo ir imidžo populiarinimą.
f) Audrius Lesinskas įpareigotas viešinti visas Karpininkų asociacijos organizuojamas varžybas ir Karpininkų asociacijos rėmėjus.
g) Nenaudojamas organizacijos lėšas banke padėti terminuotam indėliui už palūkanas.
h) Įpareigoti Darių Surgautą paruošti asociacijos pinigų pelningo investavimo projektą.
Pilnai su visais atsiskaityta už 2% paramą. Olegas Ružickis ir Ernestas Juzėnas savo pinigus panaudojo  startiniams mokesčiams, o Valdas Paliulis – metiniam nario mokesčiui.
Vilmantas Andziulevičius nuveikė grandiozinį darbą ieškodamas rėmėjų.  Žinoma čia dar prisidėjo Dariaus Surgauto įdirbis ankstesniais metais.
Darius Surgautas padarė projektą apie DVD išleidimą, bet kadangi kolkas nėra rėmėjų šiam tikslui, tai šis projektas reikalauja atskiro aptarimo.
Visų atrankos ir LT čempionato grafikai jau aiškūs, bet dar nėra sudėlioti taškai asmeninėse varžybose.Viso darysime ketverias varžybas. Kai tik bus viskas tvarkoje, tituliniame puslapyje bus paskelbti visų varžybų grafikai, dienotvarkės, taisyklės ir trumpas rėmėjų pristatymas .
Kėdainiai. LSŽF(Lietuvos sportinės žūklės federacija) konferencija vyko tris valandas be pertraukos. Kalbėta buvo daug, bet kas liečia karpininkus tai matyt aprašysiu keliais sakiniais. Žinoma, LSŽF didelė organizacija vienijanti ketverias pagrindines žūklės sekcijas- spiningistus, plūdininkus, poledinės žūklautojus ir karpininkus. Dar šiai organizacijai priklauso kastingistai.

Pirmiausiai noriu pasidžiaugti tuo, kad FIPSed, o kartu ir LSŽF priklauso tarptautinei  antidopingo organizacijai ir visi žvejai dalyvaujantys  nacionalinėse atrankose ir FIPSed varžybose traktuojami  kaip sportininkai. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad galima tiesioginė valstybinė parama žvejams- sportininkams. Nereikia užmiršti ir pačios sportininkų atsakomybės.
Karpininkai, o tiksliau karpinių asociacija,  šiemet per LSŽF iš valstybės gavo 108 litus tikslinės paramos už rezultatus FIPSed pasaulio čempionate Anglijoje.  Taip, tai labai maža suma– kokie rezultatai, tokie ir pinigai. Kaip pavyzdį pateiksiu kitas žūklės sekcijas: spiningistai, poledinė žūklė ir plūdininkai gavo maždaug po 3-6 tūkstančius litų už iškovotus taškus FIPSed čempionatuose. Kastingas gavo 22000 lt., jie keturi vyrai ir mergina įvairiuose FIPSed čempionatuose uždibo virš 1000 taškų, mergina laimėjo aukso medalį ( 600 taškų). Karpininkai uždirbo 6 taškus. Pateikti pavyzdžiai rodo, kad verta  kovoti .
Plius dar LKA gaus iš LSŽF 654 litus savo reikmėms. Taigi viso turėtume gauti  762 lt.
Laukarpyje viskas tvarkoma labai gerai. Kažkada buvau nepatenkintas temos trali – vali panaikinimu. Dabar visu balsu šaukiu, kad buvo atliktas geras darbas. Tai  yra žingsnis tolerancijos link.  Manau, kad su purvo skleidėjais Audrius Lesinskas (Generolas) susitvarko puikiai ir dar sugeba patalpinti naudingos informacijos į titulinį puslapį.   LSŽF tinklapyje karpininikų sekcija atrodo padoriausiai tarp kitų sekcijų irgi tik Audriaus dėka.
Apibendrinant noriu pasakyti, kad asociacijos veikla vyksta sklandžiai, o man asmeniškai  labai malonu dirbti su šauniu kolektyvu.  Visiems linkiu, kad ateinantį sezoną valai ,,trūkinėtų‘‘ eilinėse žūklėse, RENMAR, AUKSO ŽVYNO ir Karpininkų asociacijos organizuojamose varžybose.